Jag är tillbaka, den här gången för att bli en marathonlöpare!

Hej Allihop!

Jag är tillbaka på bloggen, den här gången för att bli en marathonlöpare! Jag ska nämligen ta mig ann utmaningen att springa New York Marathon den 4/11. Jag älskar fysiska utmaningar och för mig så är det här den som utmanar mig mest hittills. Jag tycker om löpning och skulle nog säga att jag är den typiska milen personen och lägger gärna in intervaller i min träning. Det längsta loppet jag sprungit är Göteborgsvarvet på 2,1mil 2009, så det var några år sedan…

Jag har inte alltid gillat löpning dock, utan har haft ganska svårt för det när jag idrottade som mest. Då var det något jag gjorde för att utvecklas i de idrotter jag höll på med eller för att vår gympalärare sa åt oss att springa. Nu gör jag det för att jag vill, jag njuter av att vara ute i naturen, få frisk luft, det monotona rörelsemönstret som blir ett mantra, jag blir en maskin som tuffar på och låter tankarna sväva iväg. Underbart!

För några år sedan så tränade jag sönder mig och var borta från löpträning i ca 2år. Ett pass kunde bestå av 3st 1:or på 100kg i knäböj, springa intervaller på högsta hastigheten på löpbandet och avsluta passet med 1km utfallsgång. Det är helt okej, mitt problem var bara att däremellan var alla passen tuffa och jag gav inte kroppen någon tid för återhämtning. Jag trodde jag var superwoman och fick betala för det med att inte kunna slutföra det loppet jag tränade inför och sabbade min möjlighet att träna som jag ville följande år. Men gammal är äldst eller vad man säger, den här gången ska jag vara smartare!

New York Marathon! Här kommer jag!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras